Nyttiga verktyg för dig som säljer eller vill sälja på Amazon

Säljer du redan på Amazon eller vill komma igång? Spännande! Du har en riktigt härlig resa framför dig. Fördelarna med att Amazon redan finns i så många länder är att det finns ett stort utbud av verktyg och programvaror som kan vara guld värda för dig som vill sälja på Amazon. I det här inlägget tänkte jag gå igenom några som jag själv använder i mitt dagliga arbete med Amazon och några som jag inte använder men som kan vara värda att spana in. Har du några tips eller förslag på andra programvaror som du hört talas om eller själv använder? Kommentera gärna inlägget. Tips mottages alltid tacksamt!

Sellerboard – Få stenkoll på dina intäkter & utgifter för Amazon

Sellerboard är verktyget (som knappt kan kallas ett verktyg) jag använder mest i mitt dagliga arbete. Här har du stenkoll på inkomster & utgifter på ett väldigt lättöverskådligt sätt. Det Sellerboard gör är att den hämtar all din data från ditt Marketplace konto, för att sedan göra detta mycket mer lättöverskådligt än vad Amazons egna dashboard erbjuder. Du kan enkelt se statistik dagligen, veckovis eller månadsvis och ta fram trender över hur din försäljning ser ut. På bilden nedan ser du ett exempel på hur standard-dashboarden ser ut i Sellerboard.

Dashboard i Sellerboard
Exempel på Dashboard i Sellerboard

Det jag gillar i Sellerboard är att det är så pass lätt överskådligt så du snabbt kan se hur din verksamhet går på Amazon. Du har din brutto-intäkt, nettointäkt samt kostnader för Amazon Ads, COGS (Cost of Goods) och liknande. När det kommer till Cost of Goods så kan du enkelt lägga in dessa under fliken Products som du ser ovan. Sellerboard hämtar automatiskt in alla dina produkter och sedan är det bara för dig att lägga in dina produktkostnader så du får en ärlig bild av hur verksamheten går på sista raden

Kategorier

Andreas

Hej! Jag driver 1UP Media och har en lång erfarenhet av digital marknadsföring i alla dess former. Hoppas du som läser detta har något nytta av mina kunskaper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *